Jennie Sahlsten tillträder som vice VD

jennie.jpg

Den 1 april 2018 tillträder Jennie Sahlsten som ny vice VD för Erlandsson Bygg AB. 

Jennie kommer närmast från Enköpings Hyresbostäder där hon har haft VD posten sedan juni 2015. Dessförinnan ansvarade hon för marknadsutveckling på NCC Construction Sverige AB. 

Jennie Sahlsten är bland annat även ordförande i Byggherrarnas arbetsgrupp, NUG, som hanterar upphandlings- och genomförandeformer och sitter med i de allmännyttiga bostadsföretagens vd-råd.

VD Markus Brink är mycket nöjd över att ha kunnat rekrytera Jennie till Erlandsson. 

Erlandsson Bygg har ökat sin omsättning med 30% mellan 2015 och 2016 och fortsätter att klättra i listan av största byggföretag i Sverige och Norden. 

­– Vår tillväxt bygger på en långsiktig strategi som är starkt värderingsdriven. Vi har alltid haft personalen i fokus och delar denna inställning med Jennie som utförde ett fantastiskt arbete på EHB. Vi ser framemot att välkomna Jennie som Erlandssonare, säger han. 

Vice VD tjänsten kommer att utgå från koncernens huvudkontor i Kungsbacka söder om Göteborg. 

Erlandsson vinner markanvisningstävling i Uppsala

uppsala2.jpg

Uppsala kommuns mark- och exploateringsutskott har fattat beslut om att Erlandsson Bygg vinner markanvisningstävlingen för byggande av 120 bostadsrätter i centrala Gottsunda. Förslaget vann bland annat för sin goda gestaltning av kvarteret, den ljusa innergården och fokus på social hållbarhet. Exploatören planerar att erbjuda praktik- och lärlingsplatser till ungdomar som bor i Gottsunda–Valsätra.

Grattis Henrik!

Affärsområdeschef Henrik Bratt, Erlandsson Bygg, är årets Byggchef 2014. En synlig ledare som inte är rädd för att hugga i. Henrik är ute på fältet så ofta han får tillfälle och jämför sitt arbete med lagidrott. Alla ska vara delaktiga och arbeta tillsammans med produktionen. För att få till ett vinnande lag ser han till att vara en lyhörd, påläst och trygg ledare.
Läs mer på www.erlandssonbygg.se