Erlandsson vinner order på 510 miljoner kronor - Stockholmsskolor

Två skolor i Stockholmsområdet Sollentuna ska byggas för totalt 510 miljoner kronor. Erlandsson har vunnit uppdraget, som kommer att ge plats för 1470 skolbarn till 2020.

Den rekordstora ordern tecknades fredagen den 29 juni. Produktionsstart sker under juli och Sollentuna kommun bjuder in till första spadtag för båda skolorna i augusti.

Töjnaskolan har plats för 770 barn från förskoleklass till årskurs nio. Projektet uppförs som utförandeentreprenad och rymmer även en fullstor idrottshall. Ordervolymen är 275 MSEK.

Gärdesskolan är upphandlad som ett samverkansprojekt och övergår nu i fas två efter avslutad projektering.  Skolan är ca 8000 kvm och ska rymma 700 barn, också från förskoleklass till årskurs nio. Den uppskattade volymen är 235 MSEK.

Erlandsson får jätteorder 500M Stockholmskolor.jpg

– Vi är stolta över att få bygga dessa två stora skolor som kommer att ha en så stor betydelse för så många. En hel generation Sollentunabor skolas i hållbara och kvalitativa skolor som Erlandsson bygger, säger Erik Åredal, VD för byggföretaget i Stockholm, i pressmeddelandet.

- Extra roligt är att Gärdesskolan byggs i en samverkansentreprenad där vi tillsammans med Sollentuna kommun har arbetat fram förutsättningarna samt utförandet av skolan.

Båda projekten byggs enligt Miljöbyggnad Silver och ska stå klara under sommaren 2020.